Bienvenidos a

El andén volátil

Home / Mi mundo / Casa efímera

Casa efímera

castellsorra

 

Les últimes hores a Tossa de Mar són la viva imatge d’un estiu que agonitza. La tarda s’ha pintat d’un gris plom tan espès que el sol sembla que s’ha rendit a l’evidència. No hi ha esperances de remuntada. Els Garriga decideixen aprofitar el darrer alè de les vacances i enfilen per enèsima vegada el camí que els portarà fins al capdamunt de la fortalesa militar. Palparan els murs de la Torre des Moros, prendran uns refrescos al bar del far, maleint la massificació turística que ha patit el poble dels avis paterns, i faran les maletes per tornar a Tarragona i tancar un nou episodi familiar que, si fa no fa, serà pràcticament idèntic al de l’any passat.

Plovisqueja i la tramuntana empeny cada cop amb més força. Els Garriga són gent de costums i, tot i que la tarda s’ha complicat d’allò més, acaben trepitjant la platja abans de recollir les habitacions i abandonar el lloc. Cada any, abans de deixar Tossa de Mar, construeixen plegats un castell de sorra que intenta tenir una certa semblança amb el castell que tenen al seu darrere i que és el protagonista absolut de totes les postals del municipi. S’endinsen uns metres i s’esperen uns segons per veure en quin punt treuen el cap els fonaments. Aquest cop, potser per l’efecte de la maregassa, s’alcen massa a prop de l’aigua i el pare diu que potser ho haurien de deixar córrer. Però de seguida comproven que l’engranatge funciona: els eriçons carreguen la sorra, les meduses la compacten amb l’ajuda del seu tors gelatinós i els peixets la treuen de l’aigua unint esforços. Les estrelles de mar coordinen les operacions i la mare creu que són de les Terres de l’Ebre o de més avall per l’accent que tenen. En un obrir i tancar d’ulls, amb la remor de la tempesta en segon pla, construeixen una casa efímera que ja ningú no habitarà. La tardor s’instal·la a la Costa Brava.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

>> <<

Uso de cookies

Este es el típico aviso de que usamos cookies para mejorar tu experiencia. Puedes ver nuestra política de cookies. Si quieres saber que es todo esto de las cookies, usa este enlace para más información.

ACEPTAR